Nuostabus straipsnis

Mokytojos laiškas tėvams: apie TĄ vaiką (na, TĄ, kuris mušasi, trukdo ir daro blogą įtaką JŪSŲ vaikui).

Šį rytą pradėjau straipsniu, kuris, manau, yra išjaustas kiekvieno Pašaukimo pedagogo. Iš tiesų tai yra Pašaukimo pedagogo laiškas tėvams. Apie TĄ vaiką, apie kurį kalba visi klasės (grupės) vaikai savo tėvams. Tai yra tas vaikas, kuris mušasi, kandžiojasi, spjaudosi, žnaibosi, nevaldo savo pykčio. Ir, žinoma, tai yra tas vaikas, dėl kurio jaudinasi kitų vaikų tėvai. Gerai būtų, jei tik jaudintųsi - dažnai nori, kad to vaiko klasėje (grupėje) tiesiog neliktų, nes jis - be jokios abejonės - daro blogą įtaką ir trukdo mokytis bei tobulėti kitiems vaikams. Pati esu ne kartą susidūrusi su parašų rinkimu (!), kad TAS vaikas būtų išmestas arba bent jau kad būtų užtikrinta, jog TAS vaikas bus suvaldytas. Ar žinote, kad nuo to, kai vaikas sugalvoja kąsti ir/ar trenkti, praeina kelios sekundės? Jūs galite stovėti šalia. Jūs galite net žiūrėti į TĄ vaiką ir nespėti užtikrinti. O ką kalbėti, jei tuo metu skaitote kitam vaikui? Padedate apsiauti batukus? Nusiplauti rankas?

Taip, TAS vaikas yra rakštis uodegoje visiems. Esu girdėjusi net pedagogus sakant, kad vat - jei nebūtų TO vaiko - gyvenimas klasėje (grupėje) būtų nuostabus. Bet nejau jie nesupranta, kad tada būtų KITAS "TAS" vaikas?! Visų nepatikusių gi neišmesime. Ir dar. NIEKADA, NIEKADA nebūkite įsitikinę, kad Jūsų vaikas yra apsaugotas nuo to, kad gali tapti TUO vaiku. Likimo ironija - dažnai tiems, kurie tuo yra įsitikinę, taip ir atsitinka.

DAUGIAU....                                                       

 


 

NUO KADA VAIKĄ PRATINTI MIEGOTI ATSKIRAI


SVETAINĖ APIE VAIKŲ UGDYMĄ

 


 

 Austėja Landsbergienė. Ugdome vertybes

 

 

 Prieš keletą dienų perskaičiau straipsnį apie vertybinį ugdymą. Kadangi straipsnis nepaprastai patiko, norėjau persiųsti visoms kolegėms ir kolegoms. Po to pagalvojau, kad persiųsti neužtenka: o jei nesupras? Supras ne viską? (na, kad ir kaip norėčiau, jog būtų kitaip, ne visi darbuotojai skaito profesinius tekstus anglų kalba). Taigi paprašiau, kad viena kolegė išverstų. Tada nusprendžiau, kad papildysiu. Galiausiai kad pasidalinsiu šiuo straipsniu-laišku viešai. Nes matau vertybinio ugdymo stoką. Nes manau, kad tai  labai svarbi ugdymo(si) proceso dalis.

 

„Mokyti žmogų žinių, o ne vertybių reiškia grėsmę visuomenei.“ – Teodoras Ruzveltas



 


 Ką iškrečia suaugusieji taikydami susipykusius ikimokyklinukus?

Argumentai nevartoti alkoholio auginant vaikus


 Santykių krizė šeimoje: kaip apsaugoti vaiką?


 

VISUS TEISĖS AKTUS REGLAMENTUOJANČIUS    IKIMOKYKLINĮ UGDYMĄ RASITE ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJOS  SVETAINĖJE

 

 


 

 

VISUS TEISĖS AKTUS  APIE   PRIEŠMOKYKLINĮ UGDYMĄ RASITE ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJOS  SVETAINĖJE

 

 

 

 

APIE PRIEŠMOKYKLINĮ UGDYMĄ SKAITYKITE

http://www.ikimokyklinis.lt/index.php/straipsniai/tevams/ka-reiketu-zinoti-apie-priesmokyklini-ugdyma/10981

 


 

 

Naudinga:
sveikatos zelmeneliai logo vaiku-linija 125x125
ikimokyklinis 125x125 112 pagalba
sveikatos mokymo